Путін обговорив зі своїм радбезом напади на російські дипустанови в Україні.

Президент Росії обговорив із постійними членами ради безпеки РФ питання безпеки російських дипломатичних представництв закордоном у зв'язку з низкою інцидентів в Україні.

 

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, інформує tass.ru.

 

"Окрему увагу під час наради виділили темі безпеки російських закордонустанов. Вона набула особливої актуальності після хуліганських витівок щодо російських закордонних установ в Україні", – прокоментував Пєсков.

 

Тим часом російське міністерство закордонних справ скерувала ноту протесту до МЗС України. Про деталі звернення повідомила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

 

"Звернуто увагу української влади на провокаційні витівки екстремістів, зазначено, що їх дії заохочувалися, а іноді і направлялися депутатами Верховної Ради, політичними та громадськими діячами України", – сказала Захарова, за повідомленням УНІАН.

 

За її словами, "особливе обурення викликає осквернення державного прапора РФ", котрий зняли із флагштока генконсульства РФ у Львові. Це "недешеве задоволення", вважає речник Сергія Лаврова, і "матеріальний тягар лягає на громадян України".

 

Вона висловила жаль, що досі не було реакції західних партнерів на "варварські напади". За її словами, недоторканність дипломатичних представництв є основою міждержавної взаємодії, а випадки порушення – це "завжди НП, за якою слідує миттєва реакція міжнародної спільноти". Захарова змовчала, що протести під посольствами РФ були реакцією на нелюдське поводження з Надією Савченко.

 

11.03.2016