Друга партія у Чемпіонаті світу з шахів завершилася перемогою Хоу Іфань.

Нинішня гра розпочалася у Палаці Потоцьких о 15.00 й тривала три з половиною години. Розігрувалася, так звана, іспанська партія. Чинна чемпіонка світу Марія Музичук грала чорними фігурами і на 32 ході рукостисканням привітала суперницю з перемогою. За результатами обох зіграних партій львів'янка програє китаянці Хоу Інфань 1 очко.

 

Шахістки на початку сьогоднішньої партії

 

Нагадаємо, що вчорашня гра закінчилася нічиєю і рахунок наразі 0,5 очок Марії Музичук проти 1,5 очок Хоу Іфань. Завтра у шахісток вихідний - наступна (третя) партія відбудеться у суботу, 5 березня.

 

Перші ходи у цій партії зробили Герой України, Президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич та голова Львівського обласного відділення українського фонду реабілітації людей з особливими потребами Ярослав Грибальський.

«Я був заскочений учора зненацька, коли зателефонував міський голова Львова Андрій Садовий і запропонував зробити сьогодні другий хід після мого колеги Валерія Сушкевича. Я йому вчора навіть сказав: «Знаєш, а завтра буде матч століття». Він тоді навіть не підозрював, що я мав на увазі. Для мене це, по-перше, велика честь – взяти участь у шаховій події світового значення. А по-друге, мені раніше здавалося: ну що, ну переставити одну фігуру, як тобі підкажуть, вклонитись і піти… Але, ви знаєте, отих кілька хвилин я сидів поруч із нашою прекрасною чемпіонкою, і пережив таке хвилювання… Не можу цього навіть передати словами. Давно таких хвилювань не мав. А, здавалося б, що я вже сформований, багато чого бачив. І направду, я надзвичайно вдячний долі за те, що я сьогодні «вляпався» в таку приємну історію», - розповів після початку нинішньої гри Ярослав Грибальський.

 

 

03.03.2016