Сполучені Штати розробляють альтернативи ракетним двигунам з Росії.

Для цього Військово-повітряні сили США уклали контракти з американськими компаніями Aerojet Rocketdyne і United Launch Services на попередню суму 160 мільйонів доларів.

 

 

Як повідомило спеціалізоване американське видання Space News з покликом на Міністерство оборони США, контракт з Aerojet Rocketdyne передбачає створення ракетного двигуна AR1. Початкова сума контракту становитиме 115 мільйонів доларів. Утім ВПС США не відкидають, що інвестиції в проект можуть досягти 536 мільйонів доларів.

 

Компанія United Launch Services, своєю чергою, займеться розробкою прототипу ракети-носія Vulcan з ракетним двигуном BE-4, а також ракетної силової установки Advanced Cryogenic Evolved Stage (ACES). Початкова сума контракту становить 46 мільйонів доларів, проте витрати можуть досягти 202 млн доларів.

 

Нагадаємо, що після того, як Росія анексувала Крим, Конгрес США ухвалив рішення з 2019 роки відмовитися від російських двигунів РД-180. Їх встановлювали на ракети типу Atlas V, які виробляє компанія United Launch Alliance.

01.03.2016