Віце-президент ФІДЕ вже у місті.

Сьогодні, 29 лютого, віце-президент Міжнародної шахової федерації Георгіос Макропулос приїхав до Львова, аби взяти участь у відкритті матчу за звання чемпіонки світу з шахів, що почнеться завтра, 1 березня, і триватиме до 18 березня, передає День.

 

За золоту шахову корону змагатимуться чинна чемпіонка світу – українка Марія Музичук та претендентка – китаянка Хоу Іфань. Подія відбуватиметься у Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15).

 

Завтра о 13.00 на площі Ринок біля входу до Ратуші підніматимуть прапор Чемпіонату світу з шахів серед жінок. На полотнищі – новий логотип Львова, створений з нагоди чемпіонату. Зображає шахові фігури та  слоган «Львів – відкритий для шахів!».

 

Завтра ж у Львівському театрі опери і балету – урочисте відкриття турніру, по закінчення якого просто неба, на площі перед театром, актори драматичного театру «Воскресіння» зіграють шахову «партію» – на ходулях і у чорно-білих костюмах. 

 

1–18 березня електротранспорт їздитиме Львовом із прапорцями з логотипом чемпіонату.

 

За правилами ФІДЕ,  глядачам заборонено перебувати в одному приміщенні із шахістками, тому змагання передаватимуться в он-лайн режимі. Матчі турніру транслюватимуть у готелях Львова.  

 

Деякі львівські ресторани розробили до чемпіонату спеціальне шахове меню.

29.02.2016