Яценюк звернувся до Порошенка з закликом поділити відповідальність.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до президента Петра Порошенка з закликом узяти спільно відповідальність за ситуацію в країні й означити вихід із політичної кризи.

 

Про це Яценюк сказав у своєму традиційному недільному зверненні.

 

"У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього – відправити уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним – вони завершаться руїною", – зазначив голова уряду.

 

"Уряд юридично є повністю легітимним та продовжує працювати. Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край. Відповідальність за це лежить на всіх нас – на президентові і його фракції, на інших політичних силах, які формували коаліцію "Європейська Україна" – це "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія Олега Ляшка, які підписували коаліційну угоду і затверджували програму дій Кабінету міністрів... Відповідальність має бути реальною, а не вдаваною", – заявив Яценюк.

 

Прем'єр звернувся до Президента "та всіх національних політичних сил": "Або вийдіть до суспільства з альтернативною реалістичною програмою і дієвою командою, здатною її забезпечувати. Тільки програмою, а не передвиборчими гаслами. Або припиніть взаємне поборення, вгамуйте пристрасті, переступіть через особисті почуття і підтримайте план дій країни на цей рік".

 

29.02.2016