"Батьківщина" оголосила про вихід із коаліції.

Фракція "Батьківщини" ухвалила рішення вийти із парламентської коаліції.

 

Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко, інформує УНІАН.

 

“Фракція “Батьківщина” сьогодні на своєму вранішньому засіданні прийняла єдино можливий крок – рішення. Це є крок – вихід із коаліції”, – заявила Тимошенко.

 

За словами лідерки "Батьківщини", під час голосування у Верховній Раді за відставку уряду “відбулися екстраординарні події, коли все таємне стало явним”. На її думку, винуватцем ситуації є правління “тіньової кланово-політичної коаліції”.

 

“Тому фракція партії “Батьківщина” і фракція “Батьківщина” вважає неприпустимим продовження перебування у цій зграї, яка насправді не має жодного шансу, тому що не хоче провести реформи, захистити Україну, перезавантажити наше життя”, – додала Тимошенко.

 

На думку голови партії, “якщо вчасно не перезавантажити політичний процес, якщо вчасно не відсторонити від управління країною кланово-політичний консенсус, то тоді ситуація в суспільстві може вийти з-під контролю”. “Якщо виникнуть неконтрольовані повстання в Україні, в тому числі включаючи кількість зброї, яка є на руках сьогодні у людей, то ми просто можемо втратити країну”, – прогнозує ЮВТ.

 

17.02.2016