Група "Першого грудня" підтримала ідею бізнесу з новим суспільним договором.

 

Група "Першого грудня" підтримала ініціативу бізнесу розпочати діалог довкола суспільного договору. Українські інтелектуали схвально оцінюють заклик до консолідації задля подолання кризи в країні.

 

"Чесний діалог – це шлях до встановлення атмосфери довіри в країні; це можливість виробити чіткі правила, за якими має жити вільна від корупції і «кривосуддя» Україна, в якій матимуть місце врівноваженість між владою та бізнесом, між бізнесом і громадянським суспільством та між громадянським суспільством і владою", – ідеться у відозві Ініціативної групи "Першого грудня".

 

Декларація "Український бізнес суспільству та владі" була оголошена 1 лютого. Підприємці закликали всі кола громадськості до відкритого загальнонаціонального діалогу, метою якого є вироблення нового суспільного договору про спільні цілі та взаємні зобов’язання бізнесу, влади та суспільства і подолання кризи в державі.

 

Ініціативна група "Першого грудня" відбула консультації з підписантами декларації та привітала акт свідомої української бізнес-еліти, який свідчить про стурбованість і відповідальність частини національного бізнесу за стан справ у країні. На думку учасників групи, деклароване прагнення до "єдиних прозорих правил, ефективно ефективної моделі розвитку країни" може означати, що бізнес, як і суспільство, усвідомлює критичність існуючих загроз та необхідність спільної праці задля розвитку.

 

Звернення "Український бізнес суспільству та владі" також перегукується з духом "Слова про свободу та відповідальність", яке в листопаді 2015 року оприлюднила група "Першого грудня".

 

Інтелектаули наголошують, що Україна, як ніколи, потребує відповідальності своїх громадян, консолідації довкола базових загальнолюдських цінностей, чіткої стратегії і дії.

 

До складу "Української бізнес ініціативи" увійшли: Сергій Тарута, співвласник корпорації "ІСД"; Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз"; Віктор Пінчук, власник компанії EastOne; Ігор Ліскі, голова ради директорів "Ефективні інвестиції"; Геннадій Буткевич, співвласник мережі супермаркетів АТБ; Олег Бахматюк, власник "Укрлендфармінгу"; Ігор Мазепа, генеральний директор ІК "Concorde Capital" та інші. Перша широка зустріч великого бізнесу щодо об'єднання зусиль відбулася в серпні у Києві. Тоді в ній також брали участь Рінат Ахметов, Василь Хмельницький, Юрій Косюк тощо.

 

12.02.2016