Російські спецслужби вдалися до масових затримань кримських татар.

У Криму під час спецоперації та обшуків затримали щонайменше вісім кримських татар.

 

Про це повідомив Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, інформує видання Крим. Реалії.

 

"У Бахчисарайському районі після чотирьох обшуків є троє затриманих. Деяких вивозили у Бахчисарай, одного з них уже відпустили, ще двох вивезли до Севастополя, до севастопольського ФСБ. Одного вивезли до ФСБ Сімферополя, трьох вивезли до ФСБ Ялти. Тобто у нас восьмеро затриманих, одного відпустили, сімох ще немає", – сказав Джеппаров (інформація станом на 18:00).

 

Правозахисник повідомив, що під час операції репресовані зазнали травм. "Обшуки проводять у більшості випадків у жорсткій формі – люди в балаклавах зі зброєю. Зараз ми виїхали в Ялту, будемо в родині, де штурмували будинок, ламали вікна і двері, хоча опору їм не чинили. У кімнатах спали діти, скло з вікон сипалось прямо на дітей. Ми будемо з'ясовувати, які травми у дітей, які порізи, які травми психічні. При цьому беруть участь сили ФСБ, поліції, підрозділи підопічні ФСБ", – розповів правозахисник.

 

За словами адвоката Еміля Кубединова, обшуки пов'язані з "участю в терористичній організації". За його словами, "всі, до кого сьогодні прийшло ФСБ – це кримські татари, мусульмани".

 

11.02.2016