Пасхавер вважає, що відставка Абромавичуса є "позитивним сигналом".

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що заява міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса про відставку та публічні звинувачення в корумпованості влади – є свідченням змін у суспільстві.

 

Про це Пасхавер сказав у коментарі "Z".

 

"Абромавичус озвучив ті перепони, які він не може здолати. По-перше, це політичні зв’язки керівництва країни з людьми, які неформально впливають на керівництво. Він не приймає неформальний вплив. Вплив має бути таким, що передбачений законом. Тим більше, йдеться про припущення, що за неформальним впливом стоїть корупція. Цей прецедент дуже важливий у тому сенсі, як відреагує на нього суспільство і як відреагує влада. Уже видно, що ми інші", – зазначив Олександр Пасхавер.

 

Експерт вважає добрим сигналом і те, що Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування цих заяв. "По тому, як розвиватиметься цей конфлікт, ми зможемо спостерігати, наскільки ми змінилися. Незвичність – у тому, що Абромавичус назвав тих, хто йому заважає. Досі такого не було. Не було, щоб НАБУ порушувало справу… Все це незвично. І коли мені журналісти й прості люди говорять, ніби нічого не змінилося, я хочу підкреслити: те, про що я кажу – це дуже помітно змінилося. Може, не так швидко й глибоко, як мені й вам хотілося б, але змінилося дуже сильно", – зауважив пан Пасхавер.

 

Відповідаючи на питання "Z", як цей сигнал потрактують закордонні інвестори, економіст сказав: "Мене мало хвилює, чи є цей сигнал негативним. Головне, що це правда. Інвестори й закордон краще за нас із вами знають, що тут відбуваються... За кордоном чудово розуміють, що в Україні наразі не відбулося глибинних перетворень, але рух іде правильним шляхом.Тобто, що можу сказати: якби я був інвестором, то для мене це був би радше позитивний сигнал. Адже це багато говорить про зміни в суспільстві".

 

Читайте дательніше: «Айварас показав, що ми вже інші».

 

05.02.2016