В УКУ вручать премії родини Ґудзяків.

Завтра, 5 лютого, у Львові відбудеться урочиста церемонія вручення Олександрівської премії родини Ґудзяків «Ad fontes», повідомили в прес-службі Українського католицького університету.

 

«Премія є продовженням намірів батька Владики Бориса, президента УКУ, – Олександра Ґудзяка, його відданості ідеї Української Церкви, української науки і української високої школи, увічнення його пам’яті через відзначення провідних науковців, які своїм самовідданим служінням науці формують культуру праці з джерельними текстами, є великою честю для нашої родини», – йдеться у повідомленні.

 

Премією «Ad Fontes» родина Ґудзяків вшановує осіб «за зразкове й самовіддане стремління «До глибин», що є істотною підвалиною ідентичності УКУ, за любов до текстів і плекання культури праці з науковими джерелами, що є відображенням уміння «з радістю черпати воду з джерел спасіння» і за незмінно втілюваний дар служіння Богові й людям.

 

«Підхід до джерел стосувався не тільки навчання, а й наукової праці і відкриття нових джерел. Мета нагородження премією – пробудження рефлексії нашого середовища до цієї методології і бажання вшанувати осіб, які ламають скепсис щодо важкого підходу і відкривають нові горизонти», – зазначив Владика Борис (Ґудзяк).

 

Перші лауреати премії були відзначені у 2012 році. Тоді нагороди отримали: Уляна Головач, основоположник університетської програми класичних студій, заслужений проректор з наукової роботи УКУ, доцент кафедри КЛАВІС УКУ; Олег Турій, заслужений директор Інституту історії Церкви УКУ, проректор з наукової роботи УКУ, доктор; Юрій Ясіновський, археограф сакральної музики, музиколог, заслужений директор Інституту літургійних наук УКУ, професор кафедри КЛАВІС УКУ, доктор.

 

Урочиста церемонія відбудеться у конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ за адресою вул. Хуторівка, 35а о 17 год. 5-го лютого.

04.02.2016