Прем'єр-міністр Ізраїлю звинуватив Генсека ООН в потуранні тероризму.

Біньямін Нетаньяу розкритикував Пан Ґі Муна за його висловлювання про «ізраїльську окупації палестинських територій». Він зазначив, що Генеральний секретар ООН своїми висловлюваннями потурає палестинському тероризму – повідомило видання Der Spiegel.

 

 

 «Коментарі Генерального секретаря ООН потурають тероризму. Терору не існує виправдання. Палестинські вбивці не хочуть будувати державу, вони хочуть зруйнувати її і відкрито про це заявляють. Вони хочуть вбивати євреїв тільки за те, що вони євреї. ООН давно втратила нейтралітет і моральне право судити про ситуацію», - Нетаньягу на своїй офіційній сторінці у Facebook’у.

 

Керівника ізраїльського уряду обурила промова Пан Ґі Муна під час обговорення в Раді Безпеки ООН ізраїльсько-палестинського конфлікту 26 січня. Зокрема, Генсек закликав Ізраїль припинити будівництво на Західному березі річки Йордан.

 

 «Заходи безпеки, до яких вдається Ізраїль, не зупинять насильство. Вони викликають глибоке почуття відчаю у молодих палестинців. Їхнє розчарування росте під вагою півстоліття окупації і паралічу мирного процесу. Ця реакція на окупацію, яка призводить до спалахів ненависті і екстремізму, властива людській натурі», – заявив він.

 

Ще раніше з критикою Пан Ґі Муна виступив представнмк Ізраїлю в ООН Дані Данон. «Пан Ґі Мун закликав до терору, він, очевидно, забув, чим є ООН», – гнівно заявив він.

27.01.2016