Міністр охорони здоров'я закликав до "обмежувальних заходів" через грип.

Показники захворюваності на грип та ГРВІ у 18 реґіонах перевищили епідемічні пороги. При цім у 11 реґіонах норму перевищено на 50%.

 

Про це повідомив під час брифінґу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

 

"Найбільш проблемна ситуація сьогодні у Рівненській області, а найліпша – у Харківській", – додав Квіташвілі.

 

Епідемічний поріг не перевищено у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях.

 

Від початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 83 летальних випадки, пов'язаних із грипом. У 84,3% померлих визначили вірус грипу типу А(H1N1).

 

За словами керівника Українського центру з контролю й моніторингу захворювань МОЗ Любові Некрасової, майже всі загиблі належали до груп ризику. "Нагадаю, що найбільш вразливими до вірусу є діти до 5 років, вагітні, особи, хворі на ендокринні, серцево-судинні, легеневі захворювання, хворі на діабет та хронічні захворювання, люди, віком понад 65 років, люди з надмірною вагою", – зазначила вона.

 

Міністр Олександр Квіташвілі закликав до підвищеної пильності. "Епідемічна ситуація в країні потребує додаткових обмежувальних заходів, ми закликаємо громадян уникати по можливості місць масового скупчення людей, стежити, аби діти не відвідували розважальні заклади", – заявив чиновник.

 

26.01.2016