Володимир Путін пропонував Башарові Асаду піти у відставку.

Про це написала британська газета Financial Times з покликом на джерела в розвідувальній службі однієї зі західних країн.

 

 

За даними видання, президент Росії зробив таку пропозицію своєму сирійському колезі у грудні минулого року. Як пише газета, передати прохання Путіна про відставку до Дамаска їздив нині вже покійний начальник Головного розвідувального управління РФ Ігор Сергун. Асад, за даними видання, в гніві відмовився залишати свою посаду.

 

Видання уточнює, що голова ГРУ їздив у Дамаск за кілька тижнів перед своєю смертю. Про смерть начальника ГРУ Кремль оголосив 4 січня.

 

Міністерство закордонних справ Росії поки ніяк не прокоментувало повідомлення британської газети про місію Сергуна. А прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков спростував інформацію про те, що Путін взагалі пропонував Асаду піти у відставку. «Ні. Це не так », — сказав Пєсков.

 

Нагадаємо, що про смерть Сергуна на 59-му році життя стало відомо 4 січня з телеграми зі співчуттями, яка була опублікована на сайті президента Росії. За офіційною версією, Сергун помер 3 січня. Утім через кілька днів американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor повідомила, що Сергун загинув ще 1 січня в Лівані. 

22.01.2016