США не відкидають нових санкцій проти Росії через «справу Литвиненка».

Про це заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест на брифінгу після оголошення британським судом підсумків розгляду в справі про вбивство екс-співробітника  ФСБ Олександра Литвиненка – повідомив телеканал новин FOXnews.

 

 

«Немає яких-небудь заходів, про які я міг би сьогодні оголосити як про нашу реакцію на зроблений висновок (у справі Литвиненка – Z). Але я не став би відкидати, що такі кроки будуть зроблені в майбутньому», – відповів Ернест на відповідне запитання журналістки.

 

Речник Білого дому зазначив, що в Росії «критики і політичні опоненти влади найчастіше стають об'єктами погроз, шантажу і в деяких випадках вбивств». «І ця політична ситуація поширюється – принаймні в деяких випадках – за межі російських кордонів», – заявив Ернест. За його словами, стурбованість влади Великої Британії у зв'язку з результатами розслідування у справі Литвиненка зрозуміла і слугує достатньою підставою для вжиття Лондоном відповідних дій.

 

Представник Державного департаменту США Марк Тонер, виступаючи перед журналістами, висловив, своєю чергою, побажання, щоб «британська юридична система продовжила розслідування цієї кримінальної справи».

 

Нагадаємо, що 21 січня в Лондоні було представлено доповідь за підсумками судового розслідування у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, котрий отримав політичний притулок в Об’єднаному Королівстві. Відповідальність за його отруєння в листопаді 2006 року покладається на росіян Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна, що діяли, за вказівкою ФСБ і, як припускається в доповіді, «зі схвалення Путіна».

22.01.2016