Музей Майдану очолив Ігор Пошивайло.

Директором “Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності” став Ігор Пошивайло – представник громадської ініціативи зі створення музею, заступник директора Музею Івана Гончара і голова ГО "Музей Майдану".

 

Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті. 21 січня відбудеться прес-конференція щодо започаткування музею.

 

Директор УІНП Володимир В'ятрович повідомив на своїй сторінці у Facebook, що інститут створює музей "спільно із громадськістю". А на прес-конференції йтиметься про перспективи установи. "Маємо вже перші офіційні та організаційні зрушення (ні, коштів ще не маємо)", – додав В'ятрович.

 

На директора музею покладатимуться завдання із організаційного супроводу створення музею, його першої експозиції, вирішення бюджетних питань та організації відкритого конкурсу на посаду очільника установи.

 

УІНП зазначає, що в основі музею лежить концепт багатофункціонального комплексу, метою якого є збереження пам’яті про події, учасників та наслідки Революції Гідності, Помаранчевої революції, "Революції на граніті". "Він покликаний поширювати ідеї гідності, свободи і незалежності, розкривати особливості боротьби за права та свободи у світовому контексті, сприяти активізації громадських ініціатив, консолідації та розвитку українського суспільства і формуванню відповідальності за своє майбутнє", – ідеться у повідомленні.

 

Із січня 2014 року ініціатива "Музей Майдану/ Музей Свободи" зібрала майже дві тисячі артефактів, документів та усних свідчень, котрі складуть основу новоствореного меморіального комплексу, провела низку виставкових проектів в Україні й за кордоном, здійснила консультації із світовими експертами-музейниками, взяла участь у навчальних поїздках з вивчення міжнародного досвіду і проаналізувала тенденції розвитку "музеїв пам’яті".

 

Щодо залученості державних органів, то 11 лютого 2015 року президент України видав указ "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, а 18 листопада 2015 року Кабінет Міністрів схвалив розпорядження "Про утворення державного закладу «Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей гідності".

 

20.01.2016