З початку року від переохолодження загинули чотири людини.

В Управлінні ДСНС України в Тернопільській області з початку року зафіксували чотири випадки смерті від переохолодження, розповіла Ірина Крупа, помічник начальника управління з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНСУ в області, повідомляє ІНТБ.

 

Останній випадок трапився вихідними, коли на ставі знайшли тіло 64-річного тернополянина. Причиною смерті, за версією правоохоронців, могло стати переохолодження. Також припускають, що пенсіонер був у стані алкогольного сп’яніння. Надзвичайники нагадують – за сильних морозів вживати алкоголь категорично заборонено.

 

«Не паліть на морозі. Паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду», – додала Ірина Крупа.

 

З початку року в області через переохолодження загинуло ще троє людей. Дванадцятеро отримали травми. Тож, аби при загрозливих температурах зберегти своє здоров’я, рятувальники радять дотримуватись кількох простих правил.

 

«Голодний шлунок теж не сприяє виробленню енергії, необхідної для боротьби з холодом. Вдягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити не промокаючий. Тісне взуття і відсутність устілки можуть створювати передумови обмороження. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі металевих прикрас. По-перше, метал охолоджується до низьких температур швидше, ніж тіло, внаслідок чого можливе прилипання цих предметів до шкіри», – розповіла Ірина Крупа.

 

Як повідомляв Z, у Тернопільській області облаштовано 40 пунктів обігріву на час морозів.

19.01.2016