Купити Ратушу у Поморянах можна за $15 тис.

На сайті оголошень OLX 17 січня з’явилось повідомлення про продаж ратуші у Поморянах Золочівського району Львівщини. Власник каже, що хоче попередити руйнування будівлі.

 

346 м2 старої будівлі коштують усього $15 тис.

 

«Земля в оренді, нежиле прищення, приміщення ратуші: 1-поверх - 164.8кв.м 2-поверх - 182.1кв.м Адреса: Львівська обл. Золочівський р., смт. Поморяни, площа Ринок, 1. Приміщення ратуші продається, щоби попередити її руйнування. На даний момент Ратуша не використовується, тому дуже важливо зберегти її. Власник бажає, щоби Покупець максимально зберіг історичну цінність будівлі», – йдеться у повідомленні.

 

Ратуша у Поморянах виставлена на продаж. Фото: OLX

 

На сторінці Поморянської школи в мережі Facebook зазначено, що нинішній власник надбав приміщення Ратуші за борги колгоспу 23 роки тому, а 12 соток землі – в оренді на 49 років.

 

«Наш новий голова сільради Володимир Бас обіцяв,що не допустить до розібрання ратуші на цеглу, як це сталося з нашим млином», – йдеться у дописі.

 

Водночас Ірина Пустиннікова, яка пише про замки України, пропонує мешканцям Поморян писати листи в різні інстанції або скластись і викупити Ратушу.

 

«Будівля не внесена в жодні реєстри пам'яток архітектури. Знавці радять стурбованим жителям Поморян писати листи в інстанції різного рівня. Не знаю, можливо, варто зібрати кошти - і викупити споруду у власника?», – написала вона.

19.01.2016