У трьох областях заборонили рух транспорту через снігопади.

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій констатувала, що від снігопадів в Україні постраждало шість областей. Зона стихії язиком простягнулася від кордону з Росією до Чорного моря, зачепивши: Харківську та Полтавські області, Дніпропетровську та Кіровоградську, Миколаївську та Одеську.

 

Висота снігового покриву у Миколаївській та Одеській областях сягнула 30 см, в інших регіонах – до 15 см, інфомує ДСНС.

 

У Миколаївській, Кіровоградській, Одеській та Дніпропетровській областях через погіршення погодних умов запровадили попереджувальні заходи задля недопущення аварійних ситуацій та виникнення заторів: на Миколаївщині – заборона руху автомобільного транспорту на дорогах загального користування області; Одещина – обмеження та заборона руху; Кіровоградщина – заборона руху вантажних автомобілів та пасажирського транспорту; Дніпропетровщина – заборона руху транспорту на дорогах державного значення.

 

Підрозділи ДСНС організували чергування техніки підвищеної прохідності на основних автошляхах держави. Протягом доби вивільнили 313 автотранспортних засобів.

 

У зв’язку з погіршенням погодних умов Миколаївська ОДА видала розпорядження про визнання вихідними днями 18 та 19 січня.

 

18.01.2016