Місію спостерігачів ОБСЄ обстріляли під селищем Комінтернове.

У неділю вранці патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл біля селища Комінтернове, розташованого у "буферній зоні" неподалік від Маріуполя.

 

Як ідеться у звіті ОБСЄ, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав, а верифікатори негайно покинули місце інциденту.

 

Спостерігачі зазначають, що о 10:53 прибули в точку, котра розташована за 3,5 км на південний-південний захід від центру Комінтернового, аби вивчити сліди від обстрілів. Інспектори мали у супроводі представників руху "ДНР". А об 11:20 пролунали три поодиноких обстріли.

 

Згідно з офіційною інформацією, вогонь вівся з північного-північного-заходу – тобто з напрямку, де базуються українські сили. Втім, за висновком спостерігачів, постріли випустили з малої відстані – від 150 до 200 метрів, тобто з контрольованої бойовиками території.

 

Напередодні українська сторона застерігала, що бойовики вдаватимуться до провокацій у Комінтерновому. "За наявною інформацією, проросійські терористи ОРДО намагались скерувати патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗС України бандити планували обстріляти та знищити представників місії, звинувативши українських військовиків у порушенні ними мінських домовленостей і нездатності України забезпечити належні умови для виконання СММ ОБСЄ своїх функцій у рамках наданого мандату", – ішлося у повідомленні Міноборони вранці 27 грудня. 

 

28.12.2015