Об'єднатися в боротьбі з насильством закликав Папа Римський у традиційному посланні Urbi et Orbi.

Він наголосив на необхідності якнайшвидшого вирішення кризи на Близькому Сході і закликав звернути увагу міжнародної спільноти на злочини бойовиків в Іраку, Лівії, Ємені та країнах Африки – повідомило Radio Vaticana.

 

 

Святіший Отець побажав ізраїльтянам та палестинцям досягнути порозуміння, заохотив молитися за ефективність домовленостей ООН щодо Сирії, і щоб було досягнуто миру в Лівії. «Нехай увага всієї міжнародної спільноти буде одностайно звернена на те, – сказав він, – щоб припинити жорстокості, які у згаданих країнах, а також в Іраку, Ємені та Субсахарській Африці досі спричиняють численні жертви, завдаючи великих страждань, не щадячи навіть історичної та культурної спадщини цілих народів».

 

 

Папа Франціск не забув у своєму посланні й Україну. «Нехай Різдво принесе мир також Україні, подасть полегшення тим, які страждають від наслідків конфлікту, та надихне готовність довести до реалізації підписані угоди, щоб відновити згоду в усій країні», – таким було одне із побажань від глави Католицької церкви.

 

 

У своєму зверненні Понтифік закликав також помолитися за біженців, і висловив подяку тим, хто сприяє наданню притулку мігрантам. Він засудив жахливі теракти, які сталися в цьому році. Зокрема, Франциск згадав про напади в Парижі, катастрофу російського літака в небі над Сінаєм, атаки в Бейруті, Бамако та Тунісі.

 

«Тільки Божа милість може звільнити людство від різних втілень зла, часом жахливого зла, яке часом зароджується серед нас», - заявив Папа Римський.

25.12.2015