Яресько передасть бюджет-2016 на аналіз до МВФ.

Міністр фінансів України Наталія Яресько чекає висновків Міжнародного валютного фонду щодо бюджету та бюджетних законів, ухвалених Верховною Радою 24 грудня.

 

За словами пані Яресько, її як міністра цікавить "і сам факт прийняття документу, так і його якість і суть".

 

"Коли Міністерство фінансів подавало збалансований бюджет в Раду, наші розрахунки базувались на системних реформах, які забезпечать стабільність. Одна з надважливих складових цієї стабільності – підтримка з боку МВФ. Без неї на даному етапі збереження економічної стабільності, і тим більше – зростання економіки навряд чи можливі", – прокоментувала міністр на своїй сторінці у Facebook. За її словами, законопроект пройшов "нелегкий та довгий процес із великою кількістю правок та змін з боку депутатів", котрі також "вливають на ресурсну базу бюджету".

 

"Отримання наступного траншу МВФ та іншої, пов’язаної з ним фінансової підтримки, залежить від того, чи залишився бюджет після всіх змін в Раді таким, що відповідає цілям нашої програми з МВФ, тобто чи залишився він збалансованим та відповідальним. Відповідність ухвалених законопроектів принципам та цілям програми співробітництва України з МВФ "Механізм Розширеного фінансування" буде аналізуватися спеціалістами Міжнародного валютного фонду окремо", – наголосила Наталія Яресько.

 

Загалом, міністр фінансів висловила подяку народним депутатам за підтримку закону про бюджет, "і за дуже важку, але дуже необхідну країні робочу добу у Верховній Раді".

 

25.12.2015