Театр «Воскресіння» покаже вуличну різдвяну виставу.

Сьогодні, 25 грудня, о 17:00 перед Гарнізонним храмом святих апостолів Петра і Павла на львів’яамн та гостям міста академічний духовний театр «Воскресіння» покаже безкоштовну виставу «Різдвяна феєрія», повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

«Різдвяна феєрія» розпочнеться з карнавалу великих масок, що йтимуть центром міста. Актори використають 12 чотириметрових масок, які символізуватимуть образи Божої Матері, ангелів, Йосифа та Марії, царя Ірода. Вистава матиме в собі елементи вертепу.

 

На площі Ринок, тим часом, актори розігруватимуть ярмаркові сцени в образах ремісників, торговців, селян.

 

«На площі з’являються перші персонажі вертепу – троє царів, які сповіщають про народження месії. Селяни та інші люди радіють з цієї новини, з’являються ангели, які також сповіщають про радісну новину. Раптово з’являється цар Ірод в оточенні своїх пекельних слуг, який починає шукати новонароджене дитя. Розігруються вогняні, боєві картини. Знову з’являються ангели, розчищаючи дорогу для приходу месії. Святий Йосиф та Марія з дитям на руках з’являються перед народом і весь світ торжествує. Звучить Різдвяна коляда», - розповів Ярослав Федоришин, директор театру «Воскресіння».

 

Цьогоріч у Львові новорічні та різдвяні святкування проходять під гаслом «Різдво єднає у Львові», що показує прагнення мешканців усіх регіонів України до єднання.

 

Сьогодні святкують Різдво за григоріанським календарем.

 

 

25.12.2015