Екстремісти намагаються сховати важке озброєння із захопленого Комінтернового.

Бойовики радикальних збройних формувань, контрольованих Росією, намагаються вивезти із селища Комінтернове важке озброєння, аби ввести в оману спостерігачів ОБСЄ.

 

Про це повідомляє Міністерство оборони з посиланням на дані штабу АТО.

 

Армійське відомство наголошує, що бойовики використали важку техніку для захоплення селища Комінтернове у так званій "сірій зоні". Згідно з мінськими домовленостями, озброєння мусить перебувати далеко від лінії розмежування.

 

"Загарбники, яких курує влада Російської Федерації, вводять в оману представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які намагаються зафіксувати порушення бойовиками всіх угод про мирне врегулювання конфлікту. Ймовірно, що після завершення роботи міжнародної місії у Комінтерновому заборонена зброя повернеться на позиції у цьому населеному пункті, і бойовики вдадуться до чергових збройних провокацій проти сил АТО", – заявили у Міноборони.

 

За даними штабу, техніку вицофують у напрямку населених пунктів Заїченко і Таврія.

 

Самі ж екстремісти, як повідомляє прес-центр АТО, намагаються сховатися у хатах мешканців. "Погрожуючи фізичної розправою, змусили місцевих мешканців сховати їх у своїх домівках, також злочинці переховуються у покинутих будівлях. Точна чисельність членів проросійських НЗФ, які переховуються у селищі, наразі невідома", – ідеться у повідомленні.

 

Також бойовики нібито змусили селян до того, аби ті поскаржилися на скоєння українськими військовослужбовцями всіляких злочинів. "Організовуючи цю провокацію, бандити ставлять за мету скомпрометувати українську владу та сили АТО, а також виправдати свій самовільний захід до селища", – зазначають у штабі.

 

24.12.2015