США розширили санкції проти Росії.

Міністерство фінансів США оголосило про нову порцію санкцій проти фізичних та юридичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності України.

 

Загалом під дію обмежень підпали 34 організації та особи, інформує "Голос Америки".

 

“Важливо, щоб Росія здійснила усі кроки необхідні для виконня її забов'язань відповідно до мінських угод задля забезпечення мирного вирішення конфлікту в Україні. Синхронізуючи наші санкції із тими, які запроваджують наші міжнародні партнери та попереджаючи спроби уникнути санкцій, ми знову демонструємо непохитний намір США примусити Росію поважати безпеку та суверенітет України”, – заявив Джон Сміт, директор департаменту контролю за закордонним активами міністерства фінансів США.

 

Під дію санкцій, зокрема, потрапили шестеро сепаратистів, двоє колишніх українських високопосадовців (за нецільове використання бюджетних коштів та загрозу безпеці та стабільності України), 12 кримських компаній, дочірні компанії VTB банк, Sberbank та Rostec. Якщо конкретніше, то йдеться про Дмитра Табачника, Віталія Захарченка; "Масандру", "Магарач", завод шампанських вин "Новий Світ" тощо.

 

"Зняття санкцій почнеться не раніше, як Росія повністю виконає свої забов'язання за мінськими угодами, включно з поверненням Україні контролю за її частиною міжнародного кордону з Росією. Ці кроки також демонструють нашу відданість політиці невизнання щодо спроби анексії Криму Росією та наш намір зберігати санкції щодо Криму, доки Росія не закінчить окупацію Криму", – йдеться у заяві мінфіну США.

 

23.12.2015