Луценко повідомив, що звіту прем'єра не відбудеться – буде "день уряду".

Голова фракції БПП Юрій Луценко повідомив про те, що замість звітувати про виконання річної програми Кабміну Арсеній Яценюк відбуде у парламенті "день уряду".

 

"Всупереч загальним очікуванням, звіту уряду сьогодні не відбудеться. Бо закон передбачає цю процедуру через надання депутатам звіту за 15 днів, потім – звіт міністрів на профільних комітетах і лише потім – офіційний виступ прем’єр-міністра з трибуни ВР. Нічого з цього Кабміном не зроблено. Тому сьогодні відбудеться звичайний "день уряду", – поінформував голова президентської фракції.

 

І, хоч завершення річного терміну для виконання урядової програми не має наслідком відставку Кабінету міністрів, Юрій Луценко повертається до теми демісії Яценюка. "Найгірше, що можна зробити – це зняти Яценюка і не обрати нікого іншого. А саме така арифметика сьогодні в парламенті", – зазначив Луценко.

 

Голова фракції БПП вважає, що Верховна Рада має насамперед сформувати політичне завдання для уряду, "а вже потім – під нього – формувати Кабмін". "Для цього ми маємо прийняти зміни до Податкового кодексу, бюджет 2016 року і лише після цього (але ще в грудні) – обговорити долю уряду. В рамках нинішньої коаліції", – зазначив Луценко.

 

Політик закликав розробити якісну урядову програму. "Цього разу неприпустимо голосувати за «мурзилку» замість програми дій уряду. Суспільство має знати перелік конкретних реформ і календарний план їх реалізації", – прокоментував лідер фракції.

 

11.12.2015