МЗС підготувало стратегію дій у відповідь на крадіжку нідерландських картин.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що стратегія дій щодо виявлених в Україні нідерландських картин уже узгоджена.

 

Про це він заявив у кулуарах ВР, інформує телеканал "112-Україна".

 

"Українське МВС працює над цим питанням. Звичайно, додаткові складності створило те, що після того, як були отримані повідомлення, причому не 100% повідомлення про наявність частини картин, музей сам почав переговори. Зараз до цього підключилося і МЗС, посольство Голландії. Я сподіваюся, що наші скоординовані зусилля приведуть до успіху", – заявив Клімкін.

 

"Це питання дуже важливе, це важливо і для тих, хто намагається зіпсувати наш імідж. Це особливо важливо в контексті референдуму, який відбудеться 6 квітня в Голландії. Ми зараз працюємо з метою узгодити і стратегію, і логіку наших дій, більшість з них вже узгоджені. Ми знаємо, як ми це будемо робити найближчим часом, але питання картин – це питання, котре перебуває у багатьох площинах, також і іміджевій", – додав міністр.

 

У Нідерландах спалахнув скандал: тамтешні музейники заявили, що колекцію полотен XVII століття, викрадену в 2005 році, виявили на віллі на Сході України (на момент викрадення вартість робіт складала 10 млн. євро). За даними нідерландських детективів, ці картини утримуються представниками добровольчого батальйону "ОУН". Члени батальйону нібито пропонували Голландії викупити картини.

 

08.12.2015