Президент «Форуму видавців» отримала державну нагороду Польщі.

Президента ГО «Форум видавців» Олександру Коваль нагороджено «Золотим хрестом за заслуги» – державною нагородою Польщі. У постанові Президента Польщі про вручення почесних нагород зазначено, що львів’янка нагороджена за «заслуги в популяризації польської літератури в Україні», повідомляє Лівий берег.

 

«Трохи здивована, неймовірно зворушена і безмежно вдячна Президентові Польщі за високу оцінку мого малого внеску в спільну справу. Також вдячна тим людям, без кого про польську літературу в Україні знали б значно менше, ніж зараз, завдяки спільним зусиллям. І Форум видавців без польської літератури і без письменників був би значно скромнішим», – написала Олександра Коваль на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

На цьогорічному «Форумі видавців» відбулися презентації перевидання роману Вітольда Гомбровича «Порнографія», що вийшов у «Видавництві Старого Лева».

 

Окрім Олександри Коваль, нагороду від польського уряду отримав надзвичайний та повноважний посол України в США, колишній заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий – за «заслуги в розвитку польсько-українських дружніх відносин».

03.12.2015