Фракція БПП не підтримуватиме проект бюджету у пропонованій редакції.

Фракція Блоку Петра Порошенка не має наміру голосувати за проект бюджету на 2016 рік, якщо уряд не здійснить податкову реформу.

 

Про це повідомив голова фракції Юрій Луценко, інформує прес-служба "Солідарності".

 

"Ми не підтримаємо держбюджет на базі старого Податкового кодексу. Так само ми не голосуватимемо за урядовий проект податків "4 по 20", який, по суті, погіршує нинішню безумну податкову систему та ще й вибиває базу доходів місцевого самоврядування", – заявив Луценко.

 

Голова фракції також поскаржився на те, що уряд досі не порадився щодо бюджетного проекту з Верховною Радою. "За останні дні Кабмін зробив багато заяв про узгодження нового Податкового кодексу та бюджету. З ким тільки не погодили ці документи наші урядовці! Трудяги. Біда лише в тому, що вони забули узгодити їх з парламентом", – зазначив Луценко.

 

Соратник президента заявив, що, зважаючи на економіну кризу, податкову реформу можна розтягнути на два–три роки. Фракція БПП пропонує ухвалити нову спрощену модель адміністрування, запропоновану парламентським комітетом з питань податкової політики під керівництвом Ніни Южаніної, встановити ставку ПДВ і ЄСВ на рівні 20%, ставку податку на розподілений прибуток – 18%, а ПДФО – не більше 15%. "Солідарність" також пропонує "не змінювати умов господарювання (і зокрема – використання касових апаратів) платників єдиного податку", а також ухвалити закон про нульове декларування доходів та майна населення "під 2%", "щоб нарешті зняти гачки силовиків з вітчизняних підприємців".

 

Тим часом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду, що це, навпаки, депутати не виявляють інтересу до бюджетної політики. "Ми півроку тому почали бюджетний процес... На жаль, високої активності з боку депутатського корпусу в обговоренні бюджетної та податкової реформи поки що немає", – зазначив Яценюк, за повідомленням аґенції УНІАН.

 

З його слів, Кабмін за пропозицією фракції БПП готовий продовжити термін обговорення проекту державного бюджету на 2016 рік до 4 грудня. "Найбільша фракція має свої пропозиції, і вона готова внести ці пропозиції. Немає жодних питань, ми, звичайно, йдемо назустріч своїм партнерам по коаліції, щоб внести узгоджені законопроекти – як щодо податкової реформи, так щодо державного бюджету", – додав Яценюк.

 

 

02.12.2015