Вночі горіла дерев’яна церква, поліція підозрює підпал.

Близько 4 год. ранку сталась пожежа у дерев’яній церкві «Стрітення Господнього» (2007 року забудови), що належить УПЦ КП і розташована у Франківському районі на вул. Володимира Великого, повідомили в ДСНС.

 

«Унаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю на площі близько 30 м2. Жертв та постраждалих немає. О 4 год. 45 хв. підрозділами ДСНС України пожежу ліквідовано. Причина пожежі встановлюється», – повідомили у рятувальників.

 

Водночас патрульна поліція Львова у своєму Twitter  повідомила, що церковне приладдя врятоване, а попередня версія пожежі – підпал.

 

На Львівщині, як писала газета «Ратуша», є близько 500 дерев’яних церков, проте лише одиниці з них обладнані системою пожежогасіння. Такої системи не мають навіть церкви у Жовкві та Дрогобичі, що занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Причинами загоряння часто стають несправна електромережа, халатність (облицювання церков пластмасою) або блискавка.

 

За повідомленням Релігійно-інформаційної служби України, в листопаді на Львівщині згоріла дерев'яна церква у селі Лопушанка Турківського району. Щомісяця стається по кілька таких пожеж.

01.12.2015