Місцева влада планує випередити Львів.

“Івано-Франківськ стане першим в Україні містом, де буде впроваджено систему електронного квитка у всіх автобусах. Досі такої системи немає в жодному місті України“, – заявив  директор Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку міськвиконкому Михайло Смушак.

 

Запровадити електронний квиток, який повністю виключить обіг готівки у громадському транспорті, влада Франківська обіцяє вже з січня 2016 року. Однак, що саме вже зроблено у цьому напрямку тамтешні чиновники не уточнюють.

 

Таким чином, якщо благі наміри, звісно, вдасться втілити у життя, Івано-Франківськ випередить Львів, де зі справою електорнного квитка товчуться уже роками. Ще у 2012 році міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що це справа якихось півроку часу, однак реалізувати задумане виявилося важчим, аніж його задекларувати. Щойно у 2014 році львіська мерія подалася з цією ідеєю на конкурс інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, аби частину грошей, потрібних на реалізацію програми із держбюджету. При цьому чиновники не виключили й можливості взяти під справу кредит у ЄБРР. Словом, з'ясувалося, що навіть за сприятливих обставин електронний квиток у громадському транспорті Львова з'явиться не раніше як на початку 2017 року.

 

26.11.2015