Туреччина збила російський бойовий літак.

Як повідомляє телеканал новин CNN, літак упав в районі гір Кизилдаг приблизно за п'ять км від кордону з Туреччиною, де проживають сирійські туркмени і йдуть бої між сирійськими опозиціонерами і силами армії Башара Асада.

 

 

Турецький уряд повідомляє, що ВПС Туреччини збили неопізнаний літак, оскільки той порушив повітряний простір країни. Турецькі військовики кілька разів намагалися зв’язатися з пілотами літака, але без успіху.

 

У записі CNN Turk в Twitter опубліковано фото, на якому, як стверджує телеканал, показані два пілоти, котрі катапультувалися з борту літака.

 

Міноборони РФ підтвердило, що на кордоні з Туреччиною збито російський літак. Проте Москва заперечує, що він порушив турецький повітряний простір. «Сьогодні на території Сирії, імовірно внаслідок обстрілу з землі, зазнав аварії літак російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці Су-24. Літак перебував на висоті 6 тисяч метрів. Доля льотчиків уточнюється. За попередніми даними, пілотам вдалося катапультуватися», - повідомили в Міноборони РФ.

 

Водночас аґенція Reuters наводить слова неназваного турецького військовика, що літак був збитий турецькими винищувачами F-16, після того як він порушив турецький повітряний простір і не відреагував на попередження.

 

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоґлу дав розпорядження міністрові закордонних справ провести консультації з НАТО та ООН щодо описаного інциденту на кордоні зі Сирією.

24.11.2015