Прокуратура вимагає від Львівської міськради визначити межі історичного ареалу.

 

Прокуратура Львова звернулась до суду з позовом до міської ради Львова щодо бездіяльності органу місцевого самоврядування у визначенні меж історичного ареалу Львова та закріплення їх на місцевості, повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

 

За словами прокуратури, органи місцевого самоврядування Львова досі не провели інвентаризацію земельних ділянок історичного ареалу, рішення про віднесення цих територій до земель історико-культурного призначення немає. Також не встановлено і не закріплено на місцевості межі історичного ареалу.

 

«Вказані порушення призводять до незаконного використання земельних ділянок у центральній частині міста та руйнування архітектурних пам’яток», – повідомили в прокуратурі.

 

У зв’язку з цим, прокуратура Львова до Львівського окружного адміністративного суду подала позов до Львівської міської ради, її виконавчого комітету та міського голови про визнання неправомірною їх бездіяльності у зазначеній сфері.

 

Прокуратура вимагається зобов’язати вказані органи забезпечити проведення робіт з винесення меж історичного ареалу Львова та закріплення їх в натурі (на місцевості), а також віднесення земель в його межах до історико-культурного призначення.

 

 

13.11.2015