Яценюк обговорив з Моґеріні фінансування Євросоюзом міністерських зарплат.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відбув переговори з верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні, і однією з тем були «європейські» зарплати для українських держслужбовців.

 

Прес-служба уряду нагадує, що Яценюк раніше вже скерував листа з такими пропозиціями президентові ЄК Жану-Клоду Юнкеру. Йдеться про створення фонду для підвищення виплат для українських посадовців та держслужбовців.

 

«Це — один із вагомих засобів подолання корупції в системі державної влади», — зазначив прем'єр-міністр.

 

Співрозмовники обговорили процес мирного вреґулювання на сході України, актуальні питання економічних перетворень та законодавчої підтримки курсу європейської інтеґрації нашої держави. Також присвятили частину зустрічі підготуванню до запланованого на грудень засідання ради асоціації Україна-ЄС, «де відбудеться предметне обговорення всіх аспектів нинішньої взаємодії та планів на перспективу».

 

Арсеній Яценюк підкреслив необхідність зміцнення єдності і солідарності ЄС у протидії викликам, «які мають виразну антиєвропейську та антиукраїнську природу», — від безпекових загроз та політичного шантажу з боку Росії до проектів економічного монополії і тиску на ЄС. Як приклад Яценюк назвав проект «Північний потік – 2». Ці плани, сказав він, вже викликали категоричну неґативну відповідь як уряду України, так і голів багатьох європейських урядів.

 

09.11.2015