На фестивалі «Відкриваємо Падеревського» твори польського піаніста звучатимуть у джазовій інтерпретації.

Сьогодні, 5 листопада, у Львові розпочинається IV міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», який знайомить із творчістю одного з найвидатніших піаністів та композиторів кін. XIX ст. та поч. XX ст. – Ігнація Яна Падеревського, повідомили у прес-службі Львівської філармонії.

 

Цьогоріч фестиваль пройде вже вчетверте - з 5 по 15 листопада на сценах Львівської Опери та Філармонії за участі зірок класичної музики, фольк-мистецтва та джазу світового рівня.

 

5 листопада на сцені Львівської Філармонії відбудеться  урочистий концерт за участі знаного у світі польського диригента Кшиштофа Пендерецького, який сам керуватиме виконанням своїх творів і якому під час концерту буде присуджено звання «Почесного доктора» Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Твори маестро прозвучать у виконані львiвського камерного оркестру «Академія».

 

Офіційне ж відкриття фестивалю відбудеться 13 листопада за участі піаніста Адама Водніцкого (Польща-США), віолончеліста та диригента Анджея Бауера та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії.

 

Адам Водніцькі свого часу видрукував перше повне зібрання творів Ігнація Падеревського.

 

В програмі концерту прозвучать твори української композиторки Любави Сидоренко , Едварда Гріга та Вітольда Лютославського .

 

14 листопада у Львівській Опері заплановано виступ польського фольк-ансамблю пісні та танцю Mazowsze з прем`єрою в Україні опери XVIII століття «Краків`яни та Гуралі».

 

Того ж вечора там же відбудеться традиційна церемонія вручення відзнаки Paderewski, відзнак Міністерства культури і національної спадщини Польщі, а також відзнаки ProMazovia.

 

В неділю, 15 листопада, у Львівській Філармонії - вечір джазу за участі гурту  «ДагаДана» та української піаністки Маріанни Гумецької.

 

У новій програмі концерту прозвучать джазові інтерпретації творів Ігнація Яна Падеревського.

05.11.2015