Росія достачила Сирії зенітно-ракетні комплекси.

Про це повідомило радіо Deutsche Welle з покликом на слова головнокомандувача військово-космічних сил РФ Віктора Бондарєва.

 

 

«Ми прорахували всі можливі загрози. Ми туди поставили не лише винищувачі, штурмовики, бомбардувальники, гелікоптери, а й зенітно-ракетні системи. Тому що можуть бути усякі форс-мажорні обставини. Припустимо, викрадення бойового літака на території суміжної з Сирією держави і нанесення удару по нас. І до цього ми маємо бути готові», — заявив Бондарєв.

 

Аґентство Reuters, покликаючись на джерела в Пентагоні й незалежних експертів, повідомляє, що Росія за останній місяць удвічі збільшила число своїх військових службовців у Сирії, довівши його до 4 000 солдатів. Окрім того, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що РФ розмістила наземну артилерію в районі міст Хомс і Хама.

 

Тим часом США та їхні союзники в реґіоні домовилися збільшити постачання озброєнь та іншого обладнання військам поміркованої сирійської опозиції, щоб допомогти їм вистояти в боротьбі проти військ Асада, а також російської та іранської збройної інтервенції, повідомляє газета The Wall Street Journal з покликом на джерела в Білому домі.

05.11.2015