Мінінфраструктури продає Локомотиворемонтний завод.

Міністерство інфраструктури України вирішило передати до Фонду держмайна (ФДМ) для подальшої приватизації три підприємства зі сфери свого управління, серед них ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

 

Разом з ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» у Фонд держмайна також надійдуть для продажу ДП «Київпассервіс» та Інститут післядипломної освіти фахівців морського і річкового транспорту в Одесі, повідомили у прес-службі відомства.

 

Фонд держмайна здійснить інвентаризацію активів підприємств та їх експертну оцінку й оголосить конкурс з продажу компаній.

 

Загалом до сфери управління Мінінфраструктури входять ще 16 держпідприємств. Найближчим часом міністерство має намір розмістити на своєму сайті інформацію для потенційних інвесторів та презентації держпідприємств.

 

Івано-Франківський ЛРЗ постав у 1866 році як машинна майстерня, а перший теплотяг тут відремонтували 1970 року. У 2001 році держпідприємство «Івано-Франківський ЛРЗ» реорганізовано у ВАТ через корпоратизацію, а в 2011 році перетворено на приватне АТ.

 

Основні види діяльності підприємства — ремонт колісних пар і нове їх формування, виробництво вантажних автомотрис. Головний замовник — «Укрзалізниця».

 

У 2014 році завод отримав 40,65 млн грн чистого доходу проти 42 млн грн роком раніше. У січні–червні поточного року його чистий дохід становив 15 млн грн, чистий прибуток — 160 тис. грн.

04.11.2015