В ефір вийшло перше в Україні прозоре урбаністичне радіо.

«Urban Space Radio», що з'явилось в ефірі 4 листопада, — онлайн-радіо з цілодобовим мовленням. Його студія розміщена у скляному прозорому кубі на першому поверсі ресторану «Urban Space» в Івано-Франківську, там і можна спостерігати за роботою ведучих, повідомляє «Репортер».

 

«Тема урбаністики — чи сучасний розвиток міста — зараз дуже актуальна, але її повною мірою не розкривають. Ми від самого початку задумали створити радіо, яке би говорило про те, чим ми займаємося у "Теплому місті", та про багато інших ініціатив в інших містах. Аби його цікаво було слухати не лише в Івано-Франківську, будемо шукати цікавих гостей», — розповів керівник платформи «Тепле Місто» Юрій Филюк.

 

Радіо мовитиме в Інтернеті, в «Urban Space 100», а також частково в FM-діапазоні у партнерстві з відомою міською станцією. Записи ефірів можна буде безкоштовно прослухати на популярному подкаст-сервісі. В ефірі — сучасна та якісна українська музика, власні інформаційні програми, насамперед розмовного жанру, про актуальні проблеми міст та кейси їх вирішення.

 

Гроші на проект збирали за допомогою платформи «Велика ідея», доброчинці віддали активістам 150 тис. грн.

 

Зі слів Юрія Филюка, також плануюється відкриття студії у Києві, а згодом і в інших містах.

 

Платформа «Тепле місто» об'єднує людей та бізнеси, які підтримують ідеї та дії щодо сталого розвитку Івано-Франківська.

 

 

04.11.2015