Сімферопольський суд постановив арештувати Рефата Чубарова.

Київський районний суд Сімферополя, поставлений Росією під власну юрисдикцію, присудив голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову два місяці арешту за статтею кримінального кодексу РФ про заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії.

 

Про це Чубаров повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Суд вирішив, що термін арешту розпочнеться або з моменту екстрадиції до РФ, або з часу затримання Чубарова не території Росії. Рішення було ухвалене за запитом кримського управління ФСБ.

 

"Таким чином, Російська Федерація, котра окупувала Крим, кваліфікує мої дії як громадянина України, що намагається всіма законними способами сприяти деокупації Криму, злочинними", – прокоментував Чубаров.

 

Голова Меджлісу закликав правоохоронні органи України негайно порушити кримінальні справи щодо слідчих ФСБ, прокурорів, судді, котрі порушили його права як громадянина України.

 

"Отримані мною документи окупаційної влади, котрі свідчать про правовий безмір, скоюваний Російською Федерацією на тимчасово окупованій нею території Криму щодо гроомадян України та мене особисто, будуть скеровані до Європейського суду з прав людини, до якого я раніше звернувся з позовом проти РФ", – зазначив Чубаров.

 

28.10.2015