У Пищатинцях видавали бюлетені без паспорта, у Коломиї роздавали аґітки на дільниці, а у Львові мер виступав у день голосування.

У Тернопільській області одна виборча дільниця – у селі Вишгородок Лановецького району – не спромоглася відкритися вчасно. Голова комісії загубила ключі, тож двері довелося вибити, і виборці пристали до голосування з певним запізненням.

 

Про це йдеться у проміжних оцінках спостерігачів громадської мережі "ОПОРА".

 

Серед перших порушень зафіксовано також недостатню кількість виборчих скриньок, видачу бюлетенів без пред’явлення виборцями належного документа, відсутність на бюлетені номеру виборчої дільниці тощо. Так, у с. Малий Раковець Збаразького району, на дільниці №610387 (мала дільниця) у приміщенні для голосування наявна тільки одна стаціонарна виборча скринька та одна переносна. На ДВК № 610319 села Торське Заліщицького району та ДВК №6101111 села Пищатинці Борщівського району були випадки видачі бюлетенів без наявності паспортів.

 

Щодо Івано-Франківщини, то в Коломиї а дільниці №261010 виявили друковані матеріали з ознаками аґітації та символікою Народного руху. Спостерігачі "ОПОРИ" повідомили про інцидент правоохоронні органи, а також подали скаргу до міської комісії.

 

У Львові ж обговорюють порушення, винуватцем котрого мимохіть став Андрій Садовий: на обласному радіо видали в ефір передачу, у котрій міський голова розповідав про свої здобутки на посаді градоначальника. Садовий заявив, що давав інтерв'ю ще кілька днів тому, й не мав гадки, що воно вийде саме у день виборів. "Те, що цей коментар вийшов у неділю, мабуть, неправильно. Там точно немає жодної агітації, жодного порушення закону, але для того, аби не виникало зайвих питань, його, очевидно, не варто було випускати в неділю", – зізнався Садовий.

25.10.2015