Бойовики обстріляли українські позиції; один воїн загинув.

Увечері 13 жовтня проросійські бойовики обстріляли українські позиції з підствольних та автоматичних гранатометів. Вогонь вівся у напрямку Авдіївки, що біля Донецька. Серед військових є загиблий та двоє поранених.

 

"Про цей випадок українською стороною відразу було повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ та Спільний центр координації та контролю", – повідомив прес-центр АТО.

 

Батальйон ОУН зазначає, що загиблий – Артем Горбенко на псевдо "Білий", один із найкращих бійців ДБ ОУН у складі 93-ої бригади. Хлопець – сирота родом із Дніпропетровщини, в нього залишилася старенька бабуся.

 

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що фахівці Збройних сил України, але також і російська сторона у СЦКК, вивчають обставини обстрілу під Авдіївкою. "Річ у тім, що з того боку є люди, яких не контролює влада так званих "ДНР/ЛНР", тому зараз наш представник разом із представниками Росії перевіряє інформацію, і лише після цього буде ухвалено рішення про наші подальші дії", – заявив Полторак, за повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Міністра додав, що "загалом ми готові із завтрашнього дня, якщо все буде нормально, відводити міномети в секторі "А" [у Луганській області]".

 

14.10.2015