Обама та Путін відбули переговори щодо Сирії та України.

Президенти США та Росії Барак Обама та Володимир Путін під час роботи Генасамблеї ООН у Нью-Йорку відбули зустріч, що тривала 90 хвилин і стала першим офіційним контактом сторін за понад рік часу.

 

Темою обговорення була ситуація в Сирії, є також повідомлення, що сторони говорили й про Україну, однак міжнародна преса цитує лише висловлювання лідерів (здебільшого Путіна) стосовно сирійського конфлікту, повідомляє "Радіо Свобода".

 

Путін під час розмови виключив імовірність сухопутної операції РФ у Сирії, однак сказав, що не відступатиме від позиції, що сили президента Сирії Башара Асада мусять узяти на себе ініціативу в боротьбі проти ісламістів. Під час зустрічі Путін і Обама домовилися вивчити політичні можливості залагодження ситуації в Сирії і провести переговори між арміями, щоб уникнути непередбачуваних сутичок, зазначають американські джерела.

 

Тим часом "Голос Америки" з посиланням на джерела у Білому домі повідомляє, що Україні була присвячена половина розмови. "Президент повторив свою позицію про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Обама також наголосив на добрій нагоді виконати мінські домовленості у найближчі кілька місяців", – розповів представник Білого дому.

 

29.09.2015