Кримські татари планують розпочати блокаду АРК.

Кримські татари готують громадянську акцію з блокування адміністративного кордону з Кримом. Активісти зокрема планують недопустити ввезення української продукції на територію АРК.

 

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на конференції в Києві, інформує "Громадське радіо".

 

"Має бути стверджений нами конкретний план заходів, які би ставили своєю метою повне блокування постачання товарів й інших ресурсів до кримського півострова. Ми як кримські татари хочемо, щоб до нашої акції приєдналися українські патріоти. Думаємо, що за тиждень-півтора ми вже маємо бути всі на кордоні, якщо не розв’яжеться ця ситуація іншим шляхом", – заявив Чубаров.

 

Лідер Меджлісу наголосив, що кримські татари більше не можуть далі погоджуватися "з такою формою взаємодії". "Хай тимчасово, але це є окупаційна кремлівська влада", – зазначив Чубаров.

 

Мустафа Джемілєв додав, що 80% продуктів у Криму ввезені з території України. За його словами, існує спосіб, як можна здійснити блокаду окуповану територію, і водночас надати можливість українським громадянам Криму проводити закупи в Україні. "Проект Кабміну передбачає створення хабів на кордоні з Кримом, куди приїжджатимуть наші громадяни – звісно, з українськими паспортами, – закуповувати продукти", – поінформував Джемілєв.

 

08.09.2015