Клімкін не виключає, що Савченко обміняють на російських спецназівців.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін припустив, що Надію Савченко та Олега Сенцова можуть обміняти на російських спецназівців Єрофеєва та Александрова. Однак спершу, за словами міністра, бійці ГРУ РФ мусять дочекатися вироку в Україні.

 

"Вважаю, що ми маємо зробити все, щоб звільнити Надю, щоб звільнити Олега, всіх політичних в’язнів. Якщо для цього потрібно буде іти шляхом переговорів щодо обміну, ми будемо дивитися на ці можливості, безумовно. Але будь-які кроки мають бути здійснені після того, як українські суди приймуть відповідне рішення щодо російських військових, які перебували на території України зі зброєю в руках і брали участь в агресії щодо України. Спочатку чітка юридична сторона, а потім будь-які можливі опції", – заявив Клімкін в інтерв'ю "5 каналу".

 

Міністр зазначив, що наразі російська сторона не висловлювала жодних пропозицій або сигналів стосовно цього. "Ми маємо розмовляти про це, але звичайно на чіткій юридичній основі", – додав Клімкін.

 

Нагадаємо, нещодавно міністр юстиції Росії заявив про можливість обміну Надії Савченко. Адвокат же політв'язня Марк Фейґін вважає, що переговори про звільнення розпочнуться відразу після оголошення вироку народному депутату та військовослужбовцю.

 

 

07.09.2015