Україна резиґнує з ідеї військового параду на День Незалежності.

На День Незалежності у центрі Києва не буде військового параду з залученням мілітарі-техніки. Замість параду відбудеться акція, яку назвуть «Марш незалежності», повідомив заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук.

 

«24 серпня, на відміну від попереднього року, не передбачається проведення військового параду. Ніяка військова техніка не братиме участі в заходах 24 серпня на майдані Незалежності та на Хрещатику. Передбачається проведення "Маршу незалежності", в центрі якого буде воїн-захисник країни», — розповів Ковальчук, за повідомленням «Інтерфакс-Україна».

 

Напередодні, 23 серпня, в Україні відзначать День Державного прапора.

 

Раніше прес-служба Генерального штабу Збройних сил України повідомила, що в Києві з нагоди Дня Незалежності відбудеться парад за участю військовиків з військових частин Київського гарнізону, курсантів військових вишів, військовиків із зони проведення АТО, а також військовиків Державної прикордонної служби та Національної ґвардії. Військової техніки не буде — лише автівки для урочистостей.

 

Нагадаємо, торік, акурат на 24 серпня, Росія розгорнула масований наступ на території України, пробивши українську оборону до самого Іловайська.

 

06.08.2015