Яценюк доручив облаштувати пункти пропуску на межі з Кримом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив невідкладно облаштувати пункти пропуску на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Автономної республіки Крим.

 

Яценюк оголосив про таку вказівку на засіданні Кабінету Міністрів після доповіді голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренка про відсутність належної інфраструктури для перебування громадян на адміністративній межі між Херсонською областю та окупованим півостровом.

 

Розбудовою прикордонних об'єктів мають заопікуватися міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський та голова Херсонської ОДА Андрій Путилов. «Щоби був конкретний простий проект, скільки треба грошей. І до зими облаштувати ці пункти перетину», — наказав Яценюк.

 

Видання «Українська правда» повідомляє, що на засіданні Уряду розгорілася ціла словесна баталія. З критикою на адресу відповідальних чиновників висловилися також міністр юстиції Павло Петренко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Росіяни облаштували ідеальний пункт пропуску, там все для людей є. Наші переходять кордон, а у нас навіть тенту немає, навісів немає, води немає, туалетів немає. Суцільний смітник», — заявив Аваков.

 

Міністр інфраструктури Пивоварський, виправдовуючись, висловив подив, що урядовці раніше не озвучили перед ним цієї проблеми, а також звернув увагу на підозрілу скоординованість у заявах чиновників на засіданні Кабміну. «Якби я знав про це, то вже давно б було зроблено. Я дам команду завтра туди поїхати. Просто прошу колеґ говорити зі мною і не чекати по вісім місяців», — відбив закид Пивоварський.

 

05.08.2015