Голова "Нафтогазу" констатував, що в України недостатньо палива для проходження зими.

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сподівається, що Україна надолужить графік закачування природного газу до підземних сховищ, аби вийти на комфортні передзимові умови. Наразі у сховищах накопичено 13 млрд. кубометрів газу – заплановано ж 19 млрд куб. м.

 

Про це Коболєв заявив на засіданні "антикризового" енергетичного штабу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

"Заходи дозволять додати у серпні біля 1,5 млрд куб. м у ПСХ. Якщо це трапиться, ми зможемо повністю наверстати графік і, ще додавши у вересні-жовтні, увійти у зимовий сезон... Ми в "Нафтогазі", враховуючи досвід попередніх років і можливі конфліктні ситуації з "Газпромом", як це відбувалося у попередні роки, вважаємо: 19 млрд куб. м газу – це ті обсяги, котрі були б комфортними", – заявив голова "Нафтогазу".

 

Андрій Коболєв зазначив, що своєчасному наповненню газосховищ заважає нестача фінансування, зокрема – недостатній рівень оплати за газ побутовими споживачами, повідомляє "Українська правда".

 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що ситуація в енергетичному секторі є вкрай складною. "Вважаю ситуацію надзвичайно складною. Маємо реальну кризу в енергетиці", – зазначив Яценюк. Він висловив думку, що цього року обставини складаються ще гірше, ніж торік.

03.08.2015