Намісником Луганщини призначать відомого волонтера Георгія Туку.

Відомий волонтер Георгій Тука відбуває офіційні формальності для затвердження головою Луганської військово-цивільної адміністрації (аналог облдержадміністрації) замість Геннадія Москаля. Чутки про це точаться в політикумі вже декілька днів, а тепер інформацію підтверджує і сам волонтер.

 

"Вітати мене ні з чим, дуже складний регіон і величезний об’єм роботи", – заявив Тука в коментарі газеті "День".

 

 

Президент України залучив Георгія Туку (до речі, завзятого критика влади) до виконавської команди два тижні тому, коли закликав волонтерів приєднатися до боротьби з контрабандою. Тука брав участь у кількох нарадах у офісі на Банковій та польових рейдах до точок перетину лінії розмежування.

 

"Те, що називають контрабандою в Луганській області з окупованими територіями – не є контрабандою по суті, адже не йдеться про перетин державного кордону, – каже Тука в коментарі "Дню". – Важливо не кинути своїх громадян і не допустити співпраці, торгівлі з бойовиками. Є певний механізм для цього. Перший етап уже запущений. Другим етапом буде створення на довколишніх територіях, аж до "нулівки", так званих логістичних центрів. Це будуть великі ринки. Звичайні громадяни, а не "бариги-спекулянти" матимуть можливість купувати і продавати продукти".

 

Напередодні, вночі на вівторок, Георгія Тука написав на своїй сторінці у Facebook: "Останню нараду завершено. Можна й поснідати... Заодно і вивчити закон про військово-цивільні адміністрації".

 

Офіційного указу про призначення Туки наразі нема.

 

21.07.2015