На тлі однієї смерті

Українця Андрія Кузьменка багацько людей порівняли з космополітом Віктором Цоєм, коли виявилося, що є Руслан Коцаба, завдяки якому можна згадати про Ярослава Галана

 

 

До Львова так колись вертався Сергій Кузьмінській (Кузя) — головний з «Братів Гадюкіних». Кузя сам казав, що «осталісь только вібрації», і прямував до горизонту в стилі свого улюбленого реґґі, яке потім перетворилося на блюз раку гортані. «Кузьма Скрябін» був швидким, повільним, міг послати і казав:

 

Відповів мені мудрий Бог

Вічним небом і золотом зірок:

Ти не спіши, слухай, тільки не спіши,

Піднятися до мене встигнеш ти завжди.

Поки ти ще серед людей—

Навчися цінувати кожен новий день...

 

Так і вийшло. У Львові з Андрієм по-людськи прощалися земляки. Хтось казав, що будуть провокації чи якийсь хворий на голову поведеться, як передбачає його діагноз. А виявилося, що галичанином №1 у новинах може стати Руслан Коцаба. Для цього варто лише зняти щось на кшталт home video, де багато говорити про те, що мобілізація є вселенське зло, потім поїхати в Москву і поспілкуватися з місцевими аскаридами телебачення (в Ільфа і Петрова були «шакали ротационних машин», але така апаратура вже неактуальна), порівняти себе з В'ячеславом Чорноволом, а потім потрапити нарешті під пильне око СБУ.

 

Згодом виявилося, що у квартирі противника мобілізації протягом шести годин тривав обшук, який проводився за ухвалою суду в межах розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада). Стаття «тягне» на строк від 12 до 15 років позбавлення волі. Служба безпеки зробила з Коцаби потерпілого від режиму хунти, тож Руслан має сказати тайнякам щире «дякую» і сидіти в буцегарні, як Ленін в Шушенському. Тепер Україна має свого борця за свободу слова за допомогою візитів в Москву. СБУ треба критикувати, і зробимо це так: вони зробили добре, а могли зробити ще краще, якби поцікавилися, де зараз Михайло Добкін або Микола Лєвчєнко. За цими добродіями «плаче» та сама ч. 1 ст. 111 ККУ. Тайняки не поцікавилися, бо Коцаба так вміє підігнати інтриґу.

 

Так виглядає сучасний український потерпілий від режиму

 

Що ж до повноцінної мобілізації, то в цьому аспекті, як кажуть старші прапорщики, велика релевантність. «Я їх всіх відправлю воювати!», — сказав той, кого на ім'я франківцям називати не можна. Можливо, Гоґвордс переїхав до Трускавця або Люк Бессон вирішив продовжити сюжет про «Артура і мініпутів», де також не можна було вимовляти імені дуже неґативної істоти. Тому говорять дуже зрозумілими напівнатяками. Як Джоан Ролінґ. Минулого тижня з'ясувалося, що військкомат виписав повістки 18 депутатам Трускавецької міської ради. Місцеві компетентні люди кажуть, що відділ оборонної та мобілізаційної роботи Трускавецької міської ради (підпорядкований міському голові) висилає воювати весь чоловічий склад депутатської фракції міськради «Батьківщини», за ними йдуть депутати «Свободи», «Правої волі України», «Народної Самооборони» та опозиційний нашоукраїнець. Як наслідок, третині депутатського корпусу Трускавецької міської ради повістки виписані. Час на війну. З мером. Разом.

 

З квазівоєнних справ згадаємо про те, що у Львові з'явилися «люди, які аґітують проти мобілізації». Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив голова ЛОО ВГО «Спілка офіцерів України» Петро Костюк.

 

«Часто у нашому транспорті можна побачити скромно одягнених людей, які ведуть якусь бесіду. Один сидить на задньому сидінні. Другий посередині. А ще двоє попереду. І розповідають про те, як все погано, що не треба мобілізовуватися. Тобто йде розхитування», — розповів офіцер.

 

Аж так активно СБУ на своєму фронті не воює. То маневри

 

10.02.2015