Історичні реконструкції в Слов’янську

 

Нині в центрі уваги всього світу перебуває невелике місто Слов’янськ, про існування якого до відомих подій навіть в Україні не всі знали. Сумної слави цей населений пункт набув після його захоплення російськими терористами. Бойовики вже прославилися жорстокими убивствами, викраденням простих громадян і журналістів, навіть захопленням у заручники інспекторів ОБСЄ. Офіційно на чолі загарбників стоїть такий собі «Стрєлок», він же житель Москви Ігор Іванович Стрєлков, як стверджують ЗМІ, контужений і не зовсім здоровий на голову «афганець». Як він сам заявив, допомогли йому захопити місто його друзі з різних міст Росії, Білорусі й України…

 

slavdelo.dn.ua

 

 

Відверте «світіння» перед камерами (що суперечить будь-якій логіці спецоперацій) одразу наводить на думку, що це «підстава». Тобто, коли на сцені – маріонетка, а ляльковод – за сценою. Це підтверджено й тим, що від початку адміністративні будівлі Слов’янська захоплювали зовсім інші люди, які за формою та зброєю нічим не відрізнялися від бійців російських ССО («Силы специальных операцій») – сумнозвісних «зелених чоловічків». А от озброєні різномастною зброєю вояки «Стрєлка» з’явилися дещо пізніше. Причому, якщо перша хвиля нападників мали найновіше, щойно отримане спецчастинами РФ озброєння, то стрільці «Стрєлка» «засвітилися» з досить екзотичними та раритетними екземплярами – радянським автоматом ППС часів Другої світової, німецьким кулеметом МГ-43 того ж періоду та славетним кулеметом Максима з часів «громадянської».

 

Нагадаємо, що незадовго до подій у Слов’янську працівники МВС України відкрили великий склад озброєння, значну частину якого складала саме така, «раритетна» зброя. Тоді ще блогери пащекували: мовляв, «менти, аби відрапортувати, виставили у якості трофея колекцію якогось навіженого реконструктора». Як тепер з’ясувалося, тайник був реальним, а не «ментовською підставою», але він дійсно має відношення до руху «реконструкторів».

 

Стрєлков і його команда, яку офіційно світять як головних загарбників Слов’янська, дійсно є давніми активістами руху «реконструкторів».  Причому сам Стрєлков є одним із командирів «Сводной пулеметной команды 1-го лейб-драгунского Московского Императора Петра Великого и 402-го пехотного Усть-Медведицкого полков». Якщо пошукати в Інтернеті за ключовими словами «Ігор Стрєлков», то можна натрапити на добрих півдесятка реконструкторських сайтів і форумів, де фігурує цей персонаж. Зокрема, й на фотографіях.

 

 

Варто зауважити, що «Стрєлков» - це, швидше за все, «реконструкторське» псевдо персонажа. Так само ігровики-толкієністи беруть собі імена ельфів, гобітів і гномів. Невідомо, щоправда, який зв'язок «Стрєлка» з військовиками та спецслужбами Росії. Зрештою, ніщо не заважає штатному офіцеру ГРУ у вільний від служби час займатися військовою реконструкцією. Хоча, коли спецслужби так відверто «світять» чинного офіцера (тим більше з такими негарними та «бєспрєдєльними» епізодами, як розрізання животів опонентам чи захоплення у заручники інспекторів ОБСЄ), це виглядає досить дивно. Але що неможливе для ГРУ, те цілком допустиме для якоїсь гоп-компанії навіжених «реконструкторів». Що, мовляв, з некерованих «приватних осіб» взяти?

 

 

У всякому разі зв’язки «Стрєлка» з російськими військовими – беззаперечні. Про це він сам неодноразово відверто писав на Інтернет-форумах «реконструкторів».

 

Що ж до захоплення Слов’янська, то аж ніяк не варто впадати в істерику, мовляв, що ж то за військо у нас таке і що ж то за спецслужби, коли наших славетних «альфівців» лупцюють і стріляють якісь «ре конструктори»?! Насправді, «Стрєлок» і його команда – це звичайні «зіц-окупанти» (тобто, підставні особи). Звичайні обличчя для створення картинки. Хто ж реально захопив Слов’янськ, ми дізнаємося згодом.

 

PS. На момент, коли цей матеріал готували до публікації, з’ясувалося, що «Стрєлков» – справді псевдо. Як повідомила  речник СБУ Марина Остапенко, справжнє ім'я «Стрєлка» - Ігор Всеволодович Гіркин. Він є громадянином Росії і діючим полковником армії РФ. Народився 17 грудня 1970 року. Має паспорт громадянина РФ №4506460961, зареєстрований у м. Москва, Шенкурський проїзд 8-б, кв. 136.

 

 

 

 

 

 

28.04.2014