Не все підлягає ремонту

Залізним коням переважно можна вправити мозок. Людина розумна дуже часто, якщо вже скапцаніє, то до лікування не надається.

 

Нyundai тижня

 

«Через виявлену технічну несправність в одному з поїздів "Інтерсіті+" компанія Нyundai Rotem, спільно з Українською залізничною швидкісною компанією, вирішили задля безпеки пасажирів тимчасово призупинити експлуатацію всіх 10 поїздів. Комплексний технічний огляд електропоїздів проведуть корейські фахівці», — з сумом повідомили любителям кататися залізницею в Міністерстві інфраструктури. При тому перевезення за маршрутами курсування поїздів «Інтерсіті+» забезпечуватимуть інші склади поїздів з локомотивною тягою.

 

Десь навіть шкода, що найближчим часом інформаційний простір буде позбавлений повідомлень про те, як ще один суперпоїзд не впорався з українськими реаліями і застряг в неозорих степах.

 

А в лютому 2013 року деміург далекосхідного транспорту на наших кресах Борис Колєсніков (тоді вже нардеп, але ще всі його пам'ятали міністром інфраструктури) з сумішшю злості та образи в голосі казав, що через рік вся Україна буде їздити поїздами Нyundai. Рік минув, Борис Вікторович вкрай рідко буває в залі Верховної Ради, і це дає надію, що бодай в будинок під куполом він чогось дуже дорогого, але геть непридатного, не придбає. Там такого щастя і без Нyundai вистачає у вигляді кількох сотень прямоходячих.

 

Поламаному «корейцю» завжди стане у поміч перевірений «совок»

 

Інтерв'ю тижня

 

Рівно рік витримав без спілкування з президентом Віктором Януковичем радянський журналіст Віталій Коротич. По телевізору дійство показали кілька разів, щоб до всіх дійшла важливість того, що говорилося Віктором Федоровичем. Власне, майже леґендарний Коротич там був потрібен як весільний генерал, але люди, що дружать з пам'яттю, згадали, як знову ж таки рік тому був великий скандал за участю Віталія Олексійовича. Тоді також робилася спроба покращення іміджу ґаранта української Конституції з допомогою для багатьох авторитетного громадянина Росії, але переросло то в халепу, бо була в процесі задіяна радник президента Ганна Герман.

 

На той час ця пані вже була керівником головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента, і якраз про спілкування з Ганною Миколаївною пан Коротич згадав у своєму інтерв'ю російському виданню: «Закінчився запис, і його ця ідеологиня, помічниця з ідеології Ганна Герман, як почала волати: "Як ви не розумієте? Ви в яку політику лізете? Ви не розумієте, що ви робите!" Я послав її на хер, і з тих пір мене більше на цю передачу не запрошують».

 

Потім колишній редактор леґендарного «Огонька» вибачився за використання ненормативної лексики перед ідеологинею і зник з ефірів. Однак минулого тижня був викликаний з запасу. Про вербальні канонади між Коротичем і Герман нічого не відомо. Поки що.

 

Для чинного президента України колишній редактор «Огонька» — саме то

 

Опозиція тижня

 

Лідери опозиції, які ще лишаються на волі, покаталися по Україні з закликами не зупинятися у борні зі злочинним режимом. Арсеній Яценюк анонсував створення народного уряду і голосно відмовився від запропонованого йому владою поста прем'єр-міністра. З головою Кабміну все зрозуміло — йти туди в теперішній ситуації може тільки людина з мазохістськими нахилами, а от з народним урядом зовсім не ясно. Сергій Соболєв колись був прем'єром тіньового уряду — і де він (мається на увазі уряд)? І що то країні дало?

 

Тим часом Юлія Тимошенко з тяжкої в'язниці показала, що в курсі всіх найактуальніших справ у державі. З'явилася пльотка, що на тижні мав з нею зустріч всесильний голова Адміністрації Президента Андрій Клюєв. З однодумцями-опозиціонерами вона також зустрічалася, але то вже не мало такого резонансу.

 

І таке колись було. І цілком можливо, що буде знову

 

Конституція тижня

 

Основний закон взялися переформатовувати знову. Для людей далеких від політики здається, що то процес на півгодини з двома перекурами, бо міняти чинну Конституцію хочуть на ту, яку ухвалено 2004 року. Насправді все дуже складно і мусить бути здійснено багато рухів, щоб сталося те, чого нібито прагне електорат. Йдуть перемовини, створюються комісії, сваряться поважні громадяни. А на вихідних телеканали показали два фільми, якими не варто непокоїти зараз голови українців. По-перше, надто актуальний «V означає вендета», де в останніх кадрах вибухає парламент. По-друге, «Книга Ілаї», де вся проблема також полягає в книжці — такій, як Конституція, але кращій.

Такі фільми замість новин можна було показувати «Беркуту», коли на Грушевського стояв великий «телевізор»  

 

17.02.2014